Veelgestelde vragen

De showroom van JASNO in Eersel is van maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 17.00 uur. Regelmatig houdt JASNO een speciale zondagopenstelling voor consumenten die zich oriënteren op JASNO raambekleding. Je bent op deze dagen tussen 11.00 en 16.00 uur van harte welkom in de showroom voor advies over de JASNO producten.

Vanaf het moment dat de bestelling bij JASNO binnen is, bedragen de levertijden:

 • shutters en jaloezieën circa 8-10 weken
 • vouwgordijnen circa 5 weken
 • verticale lamellen circa 4 weken

Shutters en blinds worden standaard per trein vervoerd.

Er zijn tal van factoren die de prijs van shutters, jaloezieën, vouwgordijnen en verticale lamellen bepalen. Denk aan:

 • de vorm van het raam;
 • het materiaal zoals houtsoort;
 • de (lak)afwerking;
 • het bedieningsmechanisme;
 • de service van de leverancier.

Het is goed om verschillende merken te bekijken. Let er dan wel op dat je geen appels met peren vergelijkt. Er bestaan grote verschillen in kwaliteit.

JASNO maakt geen gebruik van acties/aanbiedingen. Hierdoor ben je er zeker van dat de prijzen altijd en overal hetzelfde zijn. De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Vraag hiernaar bij je dealer.

De prijzen die JASNO hanteert zijn exclusief voorrij- en montagekosten. Wel kunnen wij alvast een richtprijs geven, namelijk:

 • Voorrijkosten: €80,- eenmalig,
 • Montage shutters: €80,- per raam,
 • Montage railsysteem: €40,- per paneel,
 • Montage blinds, folds & swings: €40,- per raam.

Voor de precieze kosten adviseren we je contact op te nemen met een dealer bij jou in de buurt. 

Ja, tegenwoordig kan je ook bij ons bestellen, echter geen shutters. Wel kan je onze blinds, folds, swings en dakraamshutters online bestellen. We hebben uitgebreide, duidelijke meet-instructies en montage handleidingen beschikbaar gesteld zodat een beetje handige doe-het-zelver onze producten zelf kan monteren. Gemakkelijk online bestellen doe je hier.

Kindveilige raamdecoratie staat bij JASNO hoog in het vaandel. Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden en kettingen waarmee de raambekleding bediend wordt. Daarom zijn de producten op verschillende manieren beveiligd om dit te voorkomen.

In 2016 introduceerde JASNO de kindveilige hanger. Deze met een octrooi bezegelde hanger wordt gemonteerd aan de bedieningsketting van de folds en het bedieningskoord van de swings. Deze hanger snijdt de ketting of het koord door wanneer er druk op de lus komt en voorkomt hiermee verstrikking. Het vervangen van een doorgesneden koord of ketting valt niet onder de garantie.

Ook de koordjes aan de achterzijde van de folds schieten los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Het losschieten en opnieuw vastzetten hiervan valt niet onder de garantie.

Je hebt standaard drie jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen van shutters en jaloezieën. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Bij de folds en swings krijg je twee jaar garantie op het textiel en drie jaar op de bovenbak en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Kinderen kunnen verstrikt raken in de lus van trekkoorden, kettingen en koorden waarmee de raambekleding bediend wordt. Om dit tegen te gaan, schieten de koordjes aan de achterzijde van de JASNO folds los indien er druk op het koord wordt uitgeoefend. Ook snijdt de kindveilige hanger het bedieningskoord van de swings of de bedieningsketting van de folds door bij druk in de lus. Het losschieten en opnieuw vastzetten van de koorden, evenals het vervangen van een door de kindveilige hanger doorgesneden koord of ketting, valt niet onder de garantie.

De shutters en jaloezieën zijn zeer geschikt om toe te passen in de badkamer.

Met de Aqualine shutters en houten jaloezieën van JASNO, geef je de badkamer een prachtig gezicht en krijg je van de mooie ruimte, dat heerlijke ontspannen wellness-gevoel.

Aqualine shutters:

Spatwaterproof, hét kenmerk van Aqualine shutters en daardoor dé raamdecoratie voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Deze shutters worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof. Dankzij het materiaal zijn Aqualine shutters, de perfecte oplossing voor ramen in vochtige ruimtes. Deze spatwaterproof shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren én ook geschikt voor de meeste speciale raamvormen.

Liever Primewood shutters in de badkamer? Deze shutters zijn ook geschikt voor vochtige ruimtes. Let er wel goed op dat er dan voldoende geventileerd wordt, anders vervalt de garantie.

Jaloezieën:

De jaloezieën zijn behandeld met een speciale lak of olie, waardoor ze ook geschikt zijn voor badkamers of wellnessruimtes (damp en incidenteel spatwater). Ze mogen echter niet in direct contact met water staan, maar condens kunnen ze prima hebben!

Ja, dit is zeker mogelijk. Ga hiervoor naar een dealer bij jou in de buurt, of bestel rechtstreeks in de JASNO shop.

Jazeker. Bij de meeste hypotheken is dit toegestaan, als de shutters nagelvast aan het huis worden bevestigd. Wil je er zeker van zijn, vraag dit dan even na bij je hypotheekverstrekker. Op deze manier spreid je de aanschafkosten over een langere periode uit. Mocht je het huis later verkopen, dan geven shutters vaak ook nog een meerwaarde aan je woning.

JASNO shutters bestaan uit panelen waarvan de lamellen heel dicht op elkaar aansluiten. Je houdt echter wel minuscule kiertjes tussen de lamellen, waar licht door kan komen. Wel zijn de shutters voorzien van verborgen scharnieren. Daardoor is de kier tussen het paneel en het frame bij shutters van JASNO minder groot dan dat je bij shutters met opdekscharnieren hebt. JASNO shutters zijn altijd maatwerk en worden op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt en gemonteerd. Echt zien hoe verduisterend shutters zijn? Kom dan langs bij een van onze dealers of in de JASNO showroom in Eersel.

Jazeker. De Aqualine shutters zijn verkrijgbaar in dezelfde lakkleuren als de Primewood shutters. U kunt dus prima verschillende soorten shutters in dezelfde woning, of zelfs ruimte, combineren. Verschillende typen shutters toepassen in één raamopening is niet aan te bevelen vanwege kleine verschillen in uitvoering.

Het hout dat we gebruiken voor onze producten wordt op milieuvriendelijke wijze gekapt en verwerkt. Onze Primewood shutters worden gemaakt van Paulownia hout. De Paulownia boom is een snelgroeiende houtsoort die ook wel prinsessenboom genoemd wordt. Het is een duurzame houtsoort, doordat het lokaal geplant én verwerkt wordt.

Ook Aqualine shutters zijn een duurzame keuze. Aqualine shutters maken we van hoogwaardig kunststof. Je geniet jarenlang van deze sterke raambekleding.

Primewood shutters zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlvolle lak- en beitskleuren. Zit de kleur die je zoekt er niet tussen? Primewood shutters kunnen in iedere gewenste RAL of NCS-kleur geleverd worden.

Aqualine shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren.

De Aqualine shutters zijn het beste toe te passen in de badkamer. Spatwaterproof, hét kenmerk van deze shutters en daardoor zeer geschikt voor vochtige ruimtes. Deze shutters worden gemaakt van een kwalitatief hoogwaardig kunststof. 

Aqualine shutters zijn leverbaar in diverse sfeervolle lakkleuren en zijn óók geschikt voor de meeste speciale raamvormen.

Kortom, de ideale raamdecoratie voor in de badkamer!

De shutters van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt de shutters vochtbestendig en prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de shutters prima hebben. Echter mogen de houten shutters niet in direct contact staan met (spat)water. De Aqualine shutters, gemaakt van hoogwaardig kunststof, kunnen wel tegen spatwater.

Helaas is dit niet mogelijk. Onze producten zijn enkel ontwikkeld voor toepassingen binnenshuis.

Technisch gezien is het mogelijk de Primewood shutters over te laten spuiten. Neem hiervoor contact op met een spuiterij en laat je adviseren.

De panelen van shutters kun je altijd opzij schuiven of wegdraaien. Dit is afhankelijk van de manier waarop de shutters zijn gemonteerd.

Bij de montage van je shutters heeft de monteur enkele reserve lamelletjes achtergelaten. Mocht het nodig zijn om een lamel te vervangen, dan kun je via onderstaande links de betreffende handleiding bekijken. Uiteraard kun je ook contact opnemen met de JASNO dealer waar je de shutters hebt gekocht.

Wij maken shutters tot een hoogte van 337 cm. Voor extra stevigheid krijgen de shutters eventueel afhankelijk van de hoogte één of twee tussenverbindingen.

Is je raam hoger dan 337 cm? Of wil je de panelen apart wegschuiven en bedienen? Kies dan voor dubbelhang: twee rijen shutterpanelen boven elkaar. Op die manier kunnen we ramen hoger dan 337 cm ook voorzien van shutters. Onze specialisten kunnen je adviseren wat de mogelijkheden zijn met shutters om je raam er zo perfect mogelijk uit te laten zien!

Shutters hoog raam wit

Eén shutterpaneel is maximaal 106 cm breed. Is je raam breder? Dan worden er verschillende panelen aan of naast elkaar geplaatst. Op die manier kun je het raam voorzien van shutters van één, twee, of meer panelen. De hoeveelheid panelen voor je shutters wordt aangepast aan de opgegeven breedte: je krijgt altijd twee gelijke delen.

Is je raam breder dan 250 cm? Dan is een railsysteem noodzakelijk om de shutters te geleiden. JASNO biedt je verschillende subtiele railsystemen voor shutters. Een railsysteem is bovendien een praktische en mooie oplossing voor shutters bij een schuifpui!

Op social media en op onze inspiratiepagina zijn vele voorbeelden te vinden van onze shutters. Misschien zit er wel dezelfde situatie tussen als bij jouw raam.

Wil je graag zien hoe shutters voor jouw raam staan? Download dan de gratis JASNO App voor iPhone, iPad2,  iPod Touch en Android. Deze app visualiseert hoe shutters en houten jaloezieën bij jou thuis voor de ramen staan. Na een paar stappen zie je hoe jouw raam voorzien is van shutters.

Bij JASNO willen we dat je kunt vertrouwen op de kwaliteit van onze producten. We geven daarom graag een uitgebreide garantie op onze producten. Je dient hiervoor je aankoopbon goed te bewaren. 

Op shutters geven we 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuringen, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Benieuwd naar de voorwaarden? Kijk dan snel verder op onze garantiepagina

Vanaf het moment dat jouw bestelling bij JASNO binnen is, bedraagt de levertijd van shutters circa 8-10 weken.

Shutters worden standaard per trein vervoerd.

Shutters bevatten geen koordjes of andere onderdelen die kindveiligheid in de weg staan.

Shutters vormen een van de weinige oplossingen voor speciale raamvormen. Omdat JASNO alle shutters op maat produceert, kunnen we iedere vorm maken die je wilt. Juist bij speciale raamvormen komen shutters schitterend tot hun recht.

De shutters kunnen zeker onder glas-in-lood ramen worden geplaatst. Waar bij gordijnen het glas-in-lood wegvalt, kun je shutters onder het glas-in-lood plaatsen en alleen het doorzichtige raam met shutters afsluiten. Zo kan je ook van binnen van je glas-in-lood ramen blijven genieten!

Onze shutters zijn in dezelfde kleuren leverbaar als onze jaloezieën. Door daarnaast ook te kiezen voor houten shutters worden de verschillen tussen beide producten nog kleiner. Shutters zijn dus prima te combineren met blinds, zelfs in dezelfde ruimte.

We kunnen geen elektrische shutters leveren, daardoor is het niet mogelijk om shutters met afstandbediening of voor domotica te bestellen.

Let bij de aanschaf van jaloezieën in ieder geval op:

• Lakafwerking. De houten blinds van JASNO zijn afgewerkt met een speciale lak. Hierdoor zijn ze ook geschikt voor een ruimte als de badkamer (damp en incidenteel spatwater) of keuken. Lang niet overal standaard, maar bij JASNO wel: de zijkanten van de lamellen zijn ook meegelakt.
• Vochtbestendigheid. Onze houten blinds zijn geschikt voor badkamer of wellnessruimte.
• Koordknopjes. JASNO levert de koordknopjes in dezelfde kleur als de lamellen.
• Onderlat. De onderlat heeft bij JASNO een trapeziumvorm die beschadigingen aan de vensterbank voorkomt.
• Breedte en hoogte. JASNO kan houten jaloezieën maken tot een breedte van 308 cm en een hoogte van 304 cm.
 Garantie. JASNO biedt 3 jaar garantie op fabricagefouten en lakverkleuring, bij registratie op de garantiewebsite wordt dit verlengd naar 4 jaar.

Bij onze blinds met privacy-uitvoering lopen de koorden aan de voor- en achterzijde van elke lamel, in plaats van door gaatjes midden op de lamellen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy.

Onze houten jaloezieën zijn geschikt voor in de badkamer, waar ze damp en een incidenteel spatje water prima kunnen hebben. Let er wel op dat ze niet direct in contact staan met water. Hier kunnen ze namelijk niet tegen.

Luxaflex is een merk dat jaloezieën verkoopt. Door de jaren heen is de merknaam Luxaflex in de volksmond een soortnaam geworden voor het product horizontale jaloezieën. JASNO verkoopt jaloezieën, ook wel blinds genoemd, net als dat Luxaflex dat doet.

Jaloezieën zijn heel gemakkelijk in onderhoud.

Stof en klein vuil veeg je er eenvoudig af met een plumeau of Swiffer. Hardnekkig vuil kun je verwijderen met een licht vochtige doek. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, want die kunnen de lak aantasten.

De houten jaloezieën van JASNO zijn behandeld met een speciale lak. Dit maakt ze prima geschikt voor een raam in een keuken. Condens en een incidenteel spatje water kunnen de houten jaloezieën prima hebben. Echter mogen de jaloezieën niet in direct contact staan met water.

Dit is zeker mogelijk. De bediening van blinds is leverbaar in twee varianten. Met bedieningsketting of met Dooya bediening.

Bij de Dooya bediening, kan je de blind bedienen met een Dooya afstandsbediening.

De lamellen van een blind worden aan elkaar verbonden met een koord. Dit koord zorgt ervoor dat je de lamellen kunt bedienen. Bij blinds met ladderkoord loopt dit koord door gaatjes in het midden van de lamel. Bij blinds met ladderband is dit eveneens het geval, echter wordt hierbij de voor- en achterzijde van de lamel voorzien van een stijlvolle band. Bekijk hier onze collectie ladderbanden.

Bij blinds met de privacy-uitvoering loopt het koord aan de voor- en achterkant van de lamellen. De jaloezieën zijn hierdoor extra verduisterend, hebben een strakke uitstraling en bieden nog meer privacy.

Let bij de aanschaf van vouwgordijnen in ieder geval op:

• Materiaal. JASNO maakt haar vouwgordijnen van geweven papier en de houten latten zijn gemaakt van Abachi hout. 
• Afwerking. JASNO werkt haar vouwgordijnen o.a. af met knopjes op de houten latten. 
• Breedte en hoogte. JASNO kan vouwgordijnen maken tot een hoogte van 320 cm en een breedte van 240 cm.
• Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, houten latten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsite wordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.

Let bij de aanschaf van verticale lamellen in ieder geval op het volgende:

• Materiaal. JASNO swings zijn leverbaar in drie transparanties. Je kunt kiezen uit verticale lamellen van kunststof of trevira cs. 
• Afwerking. Bij stoffen lamellen zorgt een lamelgewicht, omhuld door textiel, ervoor dat de swings zo min mogelijk wapperen.
• Breedte en hoogte. JASNO kan verticale lamellen maken tot een hoogte van 400 cm en een breedte van 575 cm.
• Garantie. JASNO biedt 2 jaar garantie op het textiel, 3 jaar op de bovenbak, kunststof componenten en het bedieningsmechanisme. Bij registratie op de garantiewebsitewordt dit respectievelijk 2,5 jaar en 4 jaar.